Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2013

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΡΟΥΤΑΔΙΚΟ ΤΟ HIP HOP ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ!

Ήταν πέρυσι που ...

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012


Εδώ και καιρό έχει αρχίσει η διαδικασία ξεπουλήματος του μπαρουτάδικου. Μέρος στο οποίο έχουμε μεγαλώσει και ανέκαθεν ήταν τόπος συνάντησης και δράσης hip hopάδων και όχι μόνο.
Συγκεκριμένα στο χώρο του πατινάζ όπου κατά καιρούς έχει αγκαλιάσει γκραφιτάδες, b-boys, bmxάδες, mc's, dj's και φυσικά skateάδες οι τοπικοί αρχοντίσκοι έχουν στο μυαλό τους να τσιμεντώσουν ένα κομμάτι αυτού χτίζοντας έναν ακόμη βρεφονηπιακό σταθμό (την στιγμή που υπάρχουν ήδη αρκετοί που υπολειτουργούν και στην γύρω περιοχή άδεια σχολεία λόγω συγχωνεύσεων, που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν το έργο αυτό αν όντως υπήρχε ανάγκη, ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΦΡΑΓΚΑ). Αναλυτικότερα μπορείτε να τσεκάρετε όλο το χρονικό των δράσεων στο παρακάτω λινκ: 

Εμείς ως συνέλευση "Υπόγειος Ήχος" και hip hop συλλογικότητα αποφασίσαμε να βρισκόμαστε κάθε μέρα εκεί (πατινάζ) με μουσικές, δηλώνοντας έτσι και έμπρακτα πως το hip hop είναι παντού και αλληλέγγυο στον αγώνα ενάντια της κάθε μορφής εκμετάλλευσης της κοινωνίας. Καλούμε όποιον μας νιώθει, καθημερινά  στο χώρο να αράξουμε και να  ανταλλάξουμε δυο κουβέντες...

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΡΟΥΤΑΔΙΚΟ
ΤΟ HIP HOP ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ!


Είναι φέτος που ...

Μετά από διαρκείς και αρκετούς αγώνες (εκτός και εντός του χώρου του Πατινάζ / Μπαρουτάδικο) , πορείες , ξενύχτια και καρτέρια για μπάτσους και εργολάβους , μουσικά event, χαριστικά παζάρια , συλλογικές κουζίνες , μαθήματα χορού που στήνονταν και πλαισιώνονταν από αυτοοργανωμένα εγχειρήματα και κατοίκους της γειτονιάς, το μήνυμα εστάλει και οι παραλήπτες  (Εργολάβοι - Δήμαρχοι - Μπάτσοι) ,
κατάλαβαν πως είναι πάρα πολύ ''λίγοι'' , μπροστά στον κοινωνικό αγώνα ο οποίος ήταν , είναι και θα είναι αναφορά στον αξιακό κώδικα και τη συνείδηση κάθε αγωνιζώμενου ανθρώπου που δεν ανέχεται ούτε τον ευτελισμό των κοινωνικών αξιών αλλά ούτε και τον εκβιασμό από αφεντικά - μπάτσους και εξουσία.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ.
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝΕ 
ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ.


Το Hip Hop , θα είναι πάντα εκεί.
Στους δρόμους, στα πάρκα στις γειτονιές, εκεί δηλαδή που γεννήθηκε, και για τους λόγους που υπάρχει .

**Υπόγειος Ήχος - Hip Hop συλλογικότητα από τα δυτικά**
Νίκη στο «Πατινάζ» με ακύρωση του προσχηματικού έργου. Το Μπαρουτάδικο τσιμέντο δεν θα γίνει…
Με δεδομένη την απόσυρση του εργολάβου που είχε αναλάβει το έργο ανέγερσης του 5ου βρεφονηπιακού σταθμού μέσα στο Μπαρουτάδικο -και συγκεκριμένα στο Πατινάζ- και με δεδομένη την ανακοίνωση του δήμου Αιγάλεω σχετικά με «χρηματοδότηση για πράσινη ταράτσα του 5ου βρεφονηπιακού που βρίσκεται στην Π. Καβάλας» μπορούμε να μιλάμε για ακύρωση του έργου και σωτηρία του «Πατινάζ» από τα νύχια του δήμου και των εργολάβων. Πρόκειται αναμφίβολα για μια νίκη όλων όσοι αγωνίστηκαν για να προστατέψουν τα αυτονόητα από μια περιβαλλοκτόνα λαίλαπα που έχει απογειωθεί με τα φτερά του Μνημονίου. . . .

xoroi2
bazant
Αναδημοσίευση από το άρθρο της Κατάληψης Σινιάλο, όλο το άρθρο εδώ : https://sinialo.espiv.net/?p=12590

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου